Otkriven neobičan detalj Gvardiolovog transfera u Manchester City

Foto: Profimedia

JOŠKO GVARDIOL (21) u transferu vrijednom 90 milijuna eura napustit će RB Leipzig i potpisati za Manchester City. Stručnjak za transfere Fabrizio Romano objavio je tu informaciju, dodavši kako transfer ne uključuje bonuse niti ugovorene kamate, već će City njemačkom klubu u komadu isplatiti golemu odštetu, što je od početka bila želja Leipziga.

Njemački insajder Christian Falk otkrio je zašto Gvardiolov transfer ne podrazumijeva razne bonuse, koji su proteklih godina uobičajena praksa na tržištu nogometaša. "Cijelo vrijeme vam govorim da će Gvardiol ovog ljeta otići u City. Leipzig je prošle zime rekao da se to neće dogoditi, no sada će dobiti željeni novac za hrvatskog braniča, a to je 90 milijuna eura.

U transferu neće biti bonusa. Umjesto toga, Leipzig i City će u budućnosti odigrati prijateljsku utakmicu, a sav novac od tog meča pripast će njemačkom klubu", napisao je Falk u kolumni za CaughtOffside. Podsjetimo, Gvardiol će ovim transferom postati najskuplji branič ikad. Dosad je prvo mjesto držao Harry Maguire, koji je 2019. za 87 milijuna eura preselio iz Leicestera u Manchester United.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.