Kako će Real izgledati s Mbappeom? Nepobjedivo

Foto: EPA

REAL proživljava jedan od najboljih perioda svoje duge povijesti. Nakon što je osvojila La Ligu, madridska momčad u subotu je na stadionu Wembley u Londonu pobijedila Borussiju Dortmund (2:0) i tako uzela Ligu prvaka, što joj je rekordna 15. europska titula u povijesti.

Svega dva dana poslije službeno je potvrđen dolazak Kyliana Mbappea (25), sjajnog napadača kojem je istekao ugovor s PSG-om te je stigao kao slobodan igrač. Trener Carlo Ancelotti tako bi, usprkos umirovljenju fantastičnog veznjaka Tonija Kroosa, u sljedećoj sezoni mogao imati svlačionicu s još više zvijezda.

Yoro i Davies kao novi igrači Reala?

Thibaut Courtois prošle je godine doživio tešku ozljedu koljena te je propustio gotovo cijelu sezonu. Belgijski golman vratio se u završnici, stao među vratnice u finalu Lige prvaka i fantastičnim obranama spriječio Borussijino čudo. Pokazao je da će njegov povratak na teren, iako ga je Andrij Lunjin dobro zamijenio, biti velika stvar za momčad.

Dani Carvajal bi i dalje trebao biti na desnom boku, stoperi Eder Militao i David Alaba vraćaju se nakon teških ozljeda, a tu su i Antonio Rüdiger te kapetan Nacho Fernandez, ako ostane u klubu.

Novi stoper mogao bi biti i Francuz Leny Yoro (18). Riječ je o supertalentiranom braniču Lillea kojeg žele, primjerice, Liverpool, PSG i Manchester United. No Real navodno vodi u utrci za njega. Tek je postao punoljetan, a već je odigrao cijelu sezonu u francuskoj Lige 1. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 40 milijuna eura.

Velika želja Reala mjesecima je i Bayernov Alphonso Davies (23). Kanadskom reprezentativcu na ljeto 2025. istječe ugovor s minhenskim klubom, koji bi ga tada mogao izgubiti besplatno. Bavarci bi se, stoga, mogli odlučiti prodati ga već u ovom prijelaznom roku. Procijenjen je na 50 milijuna eura, a njegov dolazak bio bi ogroman iskorak za ionako moćni Real.

Rodrygo, Mbappe, Vinicius

U sredini veznog reda neće se puno mijenjati, ne računajući Kroosov odlazak. Aurelien Tchouameni, Eduardo Camavinga, Jude Bellingham i Federico Valverde trebali bi uzeti veći dio minutaže, dok će kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, čija se potvrda ostanka očekuje uskoro, na pragu 39. rođendana čekati priliku s klupe.

Zastrašujući je i napad Reala. Mbappe će, prema najavama insajdera Fabrizija Romana, uzeti broj 9 te bi trebao zauzeti i mjesto u špici. S lijeve strane prijetit će Vinicius Junior, Brazilac kojeg mnogi vide kao idućeg dobitnika Zlatne lopte, dok bi na drugom krilu trebao biti njegov sunarodnjak Rodrygo, procijenjen na 100 milijuna eura.

Naravno, ovdje navedena postava samo je jedna od mogućih opcija koje bi Ancelotti mogao koristiti iduće sezone, s tim da u ovom trenutku na klupi još ima igrače poput Ferlanda Mendyja, Frana Garcije, Lucasa Vazqueza, Brahima Diaza, Arde Gülera...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.