Slaven ipak nije ukrao jednog od čelnika Dinama. Evo koga su postavili za direktora

Foto: NK Slaven Belupo

IAKO SE posljednjih dana puno pisalo o tome da bi Darko Podnar, jedan od članova Uprave Dinama, mogao postati novi direktor Slaven Belupa, to se ipak nije dogodilo. Podnar nije mogao s Dinamom dogovoriti sporazumni raskid ugovora pa je na tu poziciju stiglo široj javnosti nepoznato ime.

Radi se o Vedranu Bačiju, 44-godišnjem magistru ekonomije iz Koprivnice. Bači je dobio jednoglasnu podršku članova Uprave kluba, a na ovoj odgovornoj poziciji zamijenit će Aleksandra Aleksovskog. Slaven Belupo je objavio njegovu biografiju na svojim službenim stranicama.

Evo tko je Bači

"Riječ je o menadžeru bogatog iskustva, koji je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, između ostalog, dobio i zvanje sveučilišnog specijalista međunarodnog poslovanja. Najveći trag ostavio je u Belupu, gdje se zaposlio 2005. godine kao poslovni analitičar.

Na toj poziciji proveo je osam godina, nakon čega je postao član Uprave društva Farmavita iz Sarajeva, čiji je vlasnik upravo Belupo. Početkom 2021. godine vratio se u Koprivnicu na mjesto direktora Sektora međunarodnih tržišta, a onda je početkom 2023. napustio ovu koprivničku farmaceutsku kompaniju i otvorio vlastito poduzeće Predicta, koje se bavi poslovnim savjetovanjem.

Bači je poznat i sportskoj javnosti, jer je od malena angažiran kroz brojne sportove i klubove. Zanimljivo, u mlađim danima kao junior je igrao za našeg prvoligaša u tadašnjoj prvoj ligi, a kasnije i amaterski za lokalne županijske klubove. Bio je jedan od osnivača i prvi predsjednik Škole nogometa Grada Koprivnice, kasnije i predsjednik i trener NK Močile, a vlasnik je i UEFA B trenerske licence.

Naglasimo da je u mlađim danima bio i višestruki šahovski prvak Koprivničko-križevačke županije, a kasnije i uspješan šahovski trener. Na početku poslovne karijere radio je i kao nastavnik informatike u Osnovnoj školi „Đuro Ester“.

Vedranu Bačiju, novom direktoru našeg nogometnog ponosa, želimo puno uspjeha u izazovima koji ga čekaju, kako na poslovnom tako i sportskom planu. Dobro došli u našu malu, ali ponosnu nogometnu obitelj", navode iz Slavena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.