Sport1: Hrvatska se ne mora skrivati od europskih teškaša

Foto: EPA

HRVATSKA reprezentacija u Rijeci se priprema za Europsko prvenstvo, koje će se od 14. lipnja do 14. srpnja igrati u Njemačkoj. Momčad izbornika Zlatka Dalića nalazi se u skupini B sa Španjolskom, Italijom i Albanijom. U osminu finala proći će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Sport1 je u najavi Eura jedan tekst posvetio hrvatskoj reprezentaciji. Njemački medij ističe da će Hrvatskoj ovo biti sedmi nastup na europskim prvenstvima, s tim da nikad nije prošla četvrtfinale.

"Iako su Španjolci i Talijani minimalni favoriti u skupini, Hrvatska se ne mora skrivati od europskih teškaša. Kao što to često biva, Hrvatska je svojevrsni pritajeni favorit iako više nema nekih dugogodišnjih zvijezda", piše Sport 1.

"Europsko prvenstvo u Njemačkoj moglo bi biti posljednja velika prilika Hrvatske za iznenađujući udar"

"Hrvatska se nada posljednjoj velikoj predstavi Realove superzvijezde Luke Modrića. Ovaj 38-godišnjak vodi svoju zemlju na terenu kao kapetan i još uvijek je neosporno najbolji igrač", smatraju njemački novinari, koji su naveli i Marcela Brozovića, Matea Kovačića, Ivana Perišića i Andreja Kramarića kao "iskusne igrače". 

"S obzirom na poodmaklu dob nekih zvijezda, Europsko prvenstvo u Njemačkoj moglo bi biti posljednja velika prilika Hrvatske za iznenađujući udar", dodaju Nijemci.

Istaknuli su Joška Gvardiola kao "daleko najboljeg braniča Hrvatske i jednog od najboljih u Europi" te izdvojili Lovru Majera, Josipa Stanišića, Josipa Juranovića, Bornu Sosu i Marina Pongračića kao igrače s iskustvom igranja u Bundesligi.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.