Torino se od Ivana Jurića oprostio jednom rečenicom

Foto: EPA

TORINO se službeno oprostio od hrvatskog trenera Ivana Jurića (48). "Nogometni klub Torino zahvaljuje Ivanu Juriću i njegovim suradnicima na zajedničkom radu u ove tri godine i želi im sve najbolje u nastavku karijere", objavio je talijanski prvoligaš, koji je prošlu sezonu Serie A završio na devetom mjestu.

Novi trener Torina postao je Paolo Vanoli (51), koji je ranije u karijeri vodio Veneziju, moskovski Spartak i mlade reprezentacije Italije, a radio je i u Interu i Chelseaju.

Jurić je bio blizu preuzimanja Hajduka

Odavno je bilo poznato da Jurić neće ostati na klupi Torina nakon što mu je istekao ugovor. Mjesecima se tijekom sezone pisalo da pregovara s vodstvom torinskog kluba, ali nije došlo do dogovora, pa je nakon tri godine napustio klupu. Ukupno je vodio 122 utakmice u kojima je upisao 45 pobjeda, 36 neriješenih rezultata i 41 poraz.

Po odlasku iz Torina bio je blizu preuzimanja Hajduka. Sve je već bio dogovorio s predsjednikom Uprave Ivanom Bilićem i sportskim direktorom Nikolom Kalinićem. Čekala se tek potvrda klupskog Nadzornog odbora, no do toga nije došlo jer je Jurić odustao .

Navodno mu nije najbolje leglo što se uopće toliko dugo čekalo da ga se potvrdi kao trenera nakon što je smanjio zahtjeve i izašao u susret Hajduku kako bi došao u Split. Trener Hajduka na kraju je postao Gennaro Gattuso. 

Sad je bez kluba

Jurić je kao središnji vezni igrač nastupao za Hajduk, Sevillu, Albacete, Šibenik, Crotone i Genou, u kojoj je 2010. završio karijeru. Odmah je postao trener juniorske ekipe Genoe, nakon čega je promijenio nekoliko talijanskih klubova.

Radio je u milanskom Interu i bio pomoćni trener Palerma, a kao glavni je vodio Mantovu, Crotone, Genou, Veronu i Torino. Dosad kao trener nije osvojio trofej, a sada traži novi posao.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.