Ovako ćete uskim kuhinjama poboljšati kapacitet za pohranu

Foto: emmezeta.hr/zarahome.com/ikea.com

Pri kreiranju rubrike Index Shopping nastojimo izdvajati odlične proizvode koji se i nama sviđaju te odlične akcije i popuste. Ne objavljujemo proizvode koje i sami ne bismo kupili ili smatramo da njihova promocija nije u skladu s profesionalnim standardima. Neki proizvodi u rubrici Index Shopping mogu biti sponzorirani.

AKO je vaša kuhinja uska, a prostor ograničen, znate koliko nespretno može biti rukovati vratima ormarića i ladicama. Kao rezultat, pohrana može biti nezgodna. Naravno, rješenja za ovaj problem ima, a dizajneri interijera odlučili su podijeliti svoje savjete.

Pohranjujte od poda do stropa

Kada je podni prostor ograničen, potražite rješenja na zidovima. Iskoristite vertikalni prostor za pohranu, a kuhinjski ormarići neka idu skroz do stropa. Dizajnerica interijera LeeAnn Baker iz LeeAnn Baker Interiors rekla je za Livingetc da je dobra ideja ormariće i lajsne obojiti istom bojom kako bi cjelokupni dojam bio suptilniji.

Blok kuhinja, Emmezeta, 1299 eura
Košare za pohranu, Zara Home, 99.99 eura

Pohranu uskladite sa zidovima

Ako se odlučite za ormariće koji su u velikom kontrastu sa zidovima, prostor bi mogao izgledati zatvorenije nego što jest. Razmislite o ormarićima u prigušenim tonovima s ravnim ručkama ili čak kliznim vratima kako biste stvorili osjećaj otvorenosti.

Prioritizirajte ladice i police

Kada je riječ o najboljoj vrsti pohrane za malu kuhinju, ladice su bolji izbor od ormarića. Vrata ormarića mogu biti nezgrapna u malom prostoru, posebno na donjim ormarićima gdje mogu ometati vašu sposobnost kretanja po prostoru kad su otvorena.

Lebdeće police odlične su za uske kuhinje jer nisu glomazne, a nude savršen mali prostor za pohranu u kuhinji. Dobra ih je ideja postaviti tamo gdje bi ormarići bili pretjerani.

Polica za začine, IKEA, 4.99 eura
Polica od bambusa, IKEA, 29.99 eura
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.