NOVAK ĐOKOVIĆ

Đokovićev djed: Ja sam Hrvat, a Novaka napadaju jer je Srbin

Foto: Nova.rs

ZDENKO Žagar je djed najboljeg tenisača svijeta Novaka Đokovića. Hrvat iz Vinkovaca otac je Novakove majke Dijane, a intervju je dao za portal Nova.rs. U njemu je razgovarao o svojem nacionalnom opredjeljenju, a izrazio je nezadovoljstvo tretmanom Đokovića u javnosti nakon Adria Toura.

Podsjetimo, Đoković je bio na udaru kritika iz cijelog svijeta zbog organizacije teniskog turnira Adria Tour u Zadru, na kojem se proširio koronavirus. Đoković i njegova supruga Jelena bili su pozitivni na koronavirus, ali su nakon posljednjeg testiranja negativni.

"Ja sam Hrvat iz Vinkovaca, kao i moja bivša žena Sanda, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Ja sam došao u Beograd kao oficir, a ona je tamo išla u školu. Nakon toga smo se oženili. Bilo je teško i nisam mogao biti tu kada se Novak rodio. Posao me odveo u Prištinu i viđao sam obitelj samo vikendima. Sanda mene krivi za rastavu, ali mislim da je istina uvijek u sredini. Poštujemo se", rekao je Žagar i dodao kako se njegova obitelj izjašnjavala po pitanju nacionalnosti: "Uvijek sam govorio kako sam Jugoslaven ili Hrvat, nikad kao Srbin."

Dodao je i kako mu je jasno zašto se Đoković izjašnjava kao Srbin: "Meni je normalno da se priklanja Srbima, to je u redu. Ništa bolje u životu ne bi prošao ni da se deklarira kao Hrvat." 

Žagar je bio na Adria Touru te je bio jedan od onih koji su se tamo zarazili koronavirusom: "Bilo me strah, ali sam vjerovao u svoju snagu. I psihičku i fizičku", rekao je, a onda dodao i kako za cijeli incident nimalo ne krivi svog unuka: "Pa nije Novak donio koronu! Bijesan sam, turnir je bio na otvorenom, ne može on biti kriv."

Zaključio je kako je upravo Novakova nacionalnost razlog zbog kojeg ga strani mediji drže odgovornim: "Novaka napadaju samo zato što je Srbin. To su podle taktike. Napadaju ga jer je iz tamo neke Nedođije, neke Srbije. A bolji je od svih koji ga prozivaju. On smeta Nadalu, Federeru i još dvadesetorici igrača koji su ispod njega. To su sve odvratne stvari i treba ih zanemariti koliko god je moguće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.