Gattuso iznenadio izjavom o tome tko je bio ključan u njegovom dolasku u Hajduk

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

HAJDUK na Poljudu službeno predstavlja Gennara Gattusa (46) kao novog trenera. Podsjetimo, splitski klub je u srijedu, 12. lipnja objavio da će legendarni Talijan povesti momčad u novu sezonu. Potpisao je dvogodišnji ugovor, a momčad će preuzeti od početka priprema. Gattuso je jučer sletio u Split, a na aerodromu su ga, između ostalih, dočekali Bilić i Kalinić.

Gattuso je na konferenciji za medije otkrio da je najvažniji čovjek za njegov dolazak u klub bio Anthony Šerić (45). "Pričao sam s Igorom (Tudorom), ali ključna osoba bio je Anthony Šerić. On je bio odlučujući kliker. Znam situaciju s kojom su se susretali drugi kolege ovdje u Hrvatskoj. Ne zna se jezik, treba vam prevoditelj", rekao je Gattuso.

Iznenađujuće ime

Vjerojatno nitko nije očekivao da će Gattuso baš Šerića navesti kao čovjeka prevage, ali očito postoji odnos Gattusa i Šerića za koji se u javnosti ne zna. Šerić je bivši hrvatski reprezentivac, najpoznatiji po tome što je jedan od nekolicine igrača rođenih u Australiji koji su zaigrali za Hrvatsku, ali i po tome da je bio na tri velika natjecanja kao dio kadra reprezentacije i nijednom nije odigrao ni minute.

U igračkoj karijeri je u dva navrata bio član Hajduka. U periodu od 1996. do 1999. godine odigrao je 33 utakmice za Hajduk, a u periodu od 2009. do 2010. godine je sakupio 22 nastupa. Osvajač je bronce s Hrvatskom 1998. godine.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.