Novi poraz Zagreba u Ligi prvaka. Barcelona slavila u Areni

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

RUKOMETNA momčad Barcelone pobijedila je 29:31 na gostovanju u zagrebačkoj Areni RK Zagreb. Barcelona je ostala na prvom mjestu skupine B Lige prvaka s pet pobjeda u jednako toliko utakmica, dok je Zagreb ostao na samo jednoj pobjedi, onoj protiv danskog Aalborga u drugom kolu.

Grafika: Sofascore

Najefikasniji je u pobjedničkoj momčadi bio Dika Mem sa šest pogodaka, a kod domaćina je devet zabio Filip Glavaš. Mem je dominirao na startu utakmice, na kojem je Barcelona u prvih deset minuta zabila deset golova. Mem je zabio pet u prvom poluvremenu.

Po pet golova za Zagreb su postigli Miloš Kos i Ihar Bialiauski, tri je dao Zvonimir Srna, a po dva Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov. Odlično je posao odradio vratar Zagreba Ante Grbavac koji je upisao 14 obrana.

Sjajne obrane Grbavca omogućile Zagrebu da se približi

Aktualni prvaci Europe kroz prvo su poluvrijeme, dojam je bio, prošli s pola gasa. U svlačionicu su otišli s pet golova prednosti. No Zagreb im je u drugom poluvremenu stvorio probleme. Razbranio se rezervni golman domaće momčadi Ante Grbavac i tako omogućio Zagrebu da zadrži priključak i smanji vodstvo Barcelone na samo jedan razlike u zadnjoj minuti.

Barceloni je pripao zadnji napad i Aleix Gomez zabio je za konačnih 29:31. U skupini B ove srijede Aalborg je kao domaćin svladao Pick Szeged 29:28. Hrvatski rukometaši Marin Jelinić i Mario Šoštarić za Pick Szeged su postigli po jedan pogodak.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.