Širi se video: Brigitte Macron htjela uhvatiti Camillu za ruku, ona je ignorirala

Foto: Profimedia

Društvenim mrežama proširila se snimka na kojoj su Brigitte Macron, supruga predsjednika Francuske, te kraljica Camilla. Video je nastao 6. lipnja kada se Camilla pojavila na obilježavanju Dana D u Normandiji, u Francuskoj, u društvu supruge Emmanuela Macrona.

Dok su polagale vijence na spomenike, Brigitte je kraljici pružila ruku, no ona ju je - potpuno ignorirala. Camilla joj nije htjela pružiti ruku te je svoju mirno držala uz tijelo, a Brigitte je potom svoje ruke prekrižila i stavila ispred sebe. Zatim su obje stajale u tišini prije nego što su se vratile svojim muževima. 

Ne postoji kodeks ponašanja prema kraljevskoj obitelji

Protokol u vezi s komunikacijom s članovima kraljevske obitelji dugo je tema rasprave. Na web stranici kraljevske obitelji, koja tek treba biti u potpunosti ažurirana nakon smrti kraljice Elizabete u rujnu 2022., stoji: "Ne postoje obvezni kodeksi ponašanja prilikom susreta s kraljicom ili članom kraljevske obitelji, ali mnogi ljudi pridržavaju se tradicionalnih oblika." 

Stranica pod tradicionalne oblike navodi kao blagi naklon prema članovima kraljevske obitelji. Također, "stisak ruke je također prihvatljiv", dodaju. Stoga je kralj Charles pozdravio predsjednika Macrona zagrljajem i poljubio ruku njegovoj ženi.

Iz toga navedenog može se zaključiti da Brigitte nije prekršila kodeks ponašanja, kako navode neki britanski mediji, već je Camilla jednostavno nije željela primiti za ruku. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.