Gattuso vraća Livaju na staru poziciju

Foto: Sime Zelic/PIXSELL

NOVI trener Hajduka, legenda talijanskog nogometa Gennaro Gattuso, predstavljen je u utorak poslijepodne u Splitu. Govorio je na konferenciji za medije o mnogim temama. Jedna od tih tema bila je i pozicija Marka Livaje u Gattusovom sustavu. Talijanski trener rekao je da će ga koristiti kao desetku, odnosno ofenzivnog veznjaka.

"Moramo biti svjesni da je u ovom trenutku prioritet prema naprijed. To su krila, lijevo i desno krilo. Moramo vidjeti situaciju s Perišićem. Što se Brekala tiče, moramo biti svjesni da je on igrač Fiorentine, vidjet ćemo hoće li on ostati. Volim igrati 4-2-3-1, Livaju vidim kao desetku. To su stvari na kojima ćemo poraditi", rekao je Gattuso novinarima na Poljudu.

Kalinić najavio dovođenje pravog centarfora

Livaja (30) nije klasični centarfor, iako je prošle sezone morao igrati na toj poziciji jer Hajduk drugog rješenja nije imao. Odrazilo se to i na njegovim brojkama. U 25 ligaških utakmica zabio je 10 golova i upisao četiri asistencije. Doduše, mučile su ga ozljede većinu sezone.

Kad je stigao u SHNL, Livaja je najviše vremena igrao na poziciji desetke i tad je po statistici bio uvjerljivo najbolji igrač lige. U svojoj prvoj punoj sezoni za Hajduk (2021/2022) zabio je čak 28 golova i podijelio sedam asistencija u 34 utakmice. Dovođenje pravog centarfora koji bi rasteretio Livaju uloge centralnog napadača najavio je i sportski direktor Nikola Kalinić.

"Neću dovoditi igrače samo da ih dovodim. Ako dovodim pojačanje, to će biti jedan kroz jedan. Ako ne, neću dovoditi nikoga. Nama treba centralni napadač. Livaja nije napadač, on je desetka. Nama treba devetka, uz pravog napadača još vezni i nećemo gomilati igrače na silu", rekao je prije 20-ak dana Kalinić.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.