Disney je maknuo s kalendara jedan od najiščekivanijih superherojskih filmova

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/New Line Cinema

DISNEY je povukao s kalendara Marvelov dugoočekivani reboot serijala Blade, u kojem je popularnog lovca na vampire trebao utjeloviti dvostruki oskarovac Mahershala Ali.

Premijera filma bila je zakazana za 7. studenoga 2025. godine, no Disney ga je maknuo s rasporeda i na njegovo mjesto stavio film Predator: Badlands, šesti nastavak serijala Predator na kojem radi Dan Trachtenberg, redatelj hit-filma Prey.

Na raspored projekcija dodana su i tri neimenovana Marvelova filma koja će imati premijere 18. veljače, 5. svibnja i 10. studenoga 2028. godine.

Prve glasine o rebootu Bladea pojavile su se 2013. godine, kada je Marvel Studios počeo raditi na scenariju za film. Šest godina kasnije Mahershala Ali prišao je producentima jer je bio zainteresiran za reboot, a Kevin Feige nedugo nakon toga dao je službenu izjavu u kojoj je potvrđeno da je Ali novi Blade te da je projekt u razvoju. 

Ali je čak imao mali cameo kao Blade 2019. godine u sceni filma Eternals u kojoj smo nakratko čuli njegov glas dok je razgovarao s likom Kita Harringtona. No, otad su na površinu isplivali brojni problemi.

Projekt je zasad promijenio dva redatelja. Prvi, Bassam Tariq, pridružio se filmu 2021., ali ga je napustio iduće godine zbog nesuglasica s kreativnim timom. U studenom 2022. objavljeno je da će film režirati Yann Demange, no on je napustio projekt u lipnju te godine.

Reboot Bladea trenutno nema redatelja, a na scenariju radi Eric Pearson, koji je radio na Marvelovim filmovima The Fantastic Four, Thunderbolts i Black Widow.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.