MIJO CAKTAŠ

Caktaš drugi veznjak Europe, iza njega Pogba i čovjek koji je šokirao Poljud

Foto: Hajduk.hr (Montaža Index)

HAJDUK je u današnjem 34. kolu HNL-a razbio Rudeš 4:1 i izbacio zagrebački klub iz lige jer je i matematički izgubio šansu za ostankom.

Igrač utakmice bio je Mijo Caktaš. Veznjak Hajduka zabio je čak tri gola na utakmici i postao najbolji strijelac HNL-a sa 17 golova, ispred Puljića (Rijeka) i Marića (Osijek) koji imaju po 16.

Caktaš je jedan od najefikasnijih veznjaka Europe. U 26 utakmica u prvenstvu do sada je zabio 17 golova i dodao šest asistencija. Statistički je drugi najbolji veznjak u Europi, a ispred njega je samo najubojitiji veznjak Europe, Bruno Fernandes (32 nastupa, 20 golova, 13 asistencija).


Iza najboljeg igrača Hajduka su nogometne zvijezde poput Reusa, Paula Pogbe, Pizzija, Sarabije i veznjaka Evertona Gylfija Sigurdssona koji je na Poljudu protiv Hajduka zabio najljepši gol svoje karijere. Opalio je s centra i pogotkom utišao 33 tisuće navijača na Hajdukovom stadionu u play-offu Europa lige iz kojeg je Everton izbacio hrvatskog prvoligaša.


 


Caktaš je najbolji igrač Hajduka

Caktaš je zaslužan za 22 od 48 pogodaka Splićana ove sezone. 

Stanko Jurić proglasio ga je najboljim igračem Hajduka. 

"Mijo je naš najbolji igrač, nadam se da će biti prvi strijelac lige i da ću mu ja pomoći na tom putu. On je najbolji primjer kako radimo", govorio je novinarima Jurić.

Igrao je za pet tisuća kuna, bio je kapetan pa izgubio traku

Tadašnji trener Kopić je nakon utakmice sa Slavijom u Bugarskoj traku dao Josipu Juranoviću, a kada se Vulić vratio na klupu, Caktaš je opet postao kapetan.

No u studenome prošle godine Caktaš se nakon ozljede ruke u Šibeniku vratio bez kapetanske trake. Ulogu prvog kapetana kod Oreščanina preuzeo je Juranović, a zamjena mu je 19-godišnji Bradarić.

Caktaš je najplaćeniji igrač Hajduka, navodno zarađuje pola milijuna eura godišnje, a nakon brojnih kritika na račun visoke plaće napokon je opravdao ulogu najskupljeg igrača splitskog kluba.

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.