Hvaljena serija bliži se kraju, kritičari ne prestaju hvaliti posljednju sezonu

Screenshot: YouTube/FX

POSLJEDNJA sezona voljenog vampirskog sitcoma What We Do in the Shadows napokon je stigla na streaming-servis Max (prije poznat kao HBO Max). Šesta sezona popularne serije imala je premijeru 21. listopada, kada su izašle prve tri epizode, a nove epizode možemo gledati svaki tjedan.

Serija What We Do in the Shadows snimljena je u obliku mockumentaryja o vampirima i njihovom ljudskom pomoćniku. Inspirirana je istoimenim filmom iz 2014. godine koji su režirali novozelandski filmaši Taika Waititi i Jemaine Clement. Osim što je režirao originalni film, Clement je tvorac serije, a uz Waititija radi i kao izvršni producent.

Serija What We Do in the Shadows prati avanture troje vampira, Nandora (Kayvan Novak), Laszla (Matt Berry) i Nadje (Natasia Demetriou), koji žive u New Yorku sa svojim cimerom, energetskim vampirom Colinom Robinsonom (Mark Proksch). Vampiri imaju i pomoćnika Guillerma (Harvey Guillén), koji želi postati vampir, iako je dio obitelji lovaca na vampire.

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere za petu sezonu serije What We Do in the Shadows!

Peta sezona serije fokusirala se na Guillerma, kojem se napokon ostvarila najveća životna želja - postao je vampir nakon što ga je ugrizao vampir Derek. No, budući da Guillermo dolazi iz obitelji lovaca na vampire, čiji je predak Van Helsing, njegova transformacija nije potpuna. Nakon što Nandor sazna što se dogodilo njegovom pomoćniku, postaje bijesan i želi ga ubiti, ali naposljetku se ipak predomisli.

U petoj sezoni također pratimo The Guide (Schaal), koja se pokušava uklopiti u vampirsko društvo, ali slučajno baci kletvu na Nadju.

Guillermo naposljetku shvaća da vampirski život ipak nije za njega, a kako bi ponovno postao čovjek, traži pomoć Nandora uz kojeg uspijeva ubiti Dereka.

O čemu se radi u novoj sezoni?

U novoj sezoni Guillermo više ne želi biti vampirski pomoćnik i pokušava se integrirati u ljudsko društvo. Vampiri sa Staten Islanda istovremeno doznaju da se probudio njihov davno zaboravljeni cimer Jerry (Mike O’Brien), zbog čega počinju preispitivati svoje živote jer nisu uspjeli osvojiti Novi svijet.

 

Šesta sezona je hit među kritičarima

Iako se počela emitirati nedavno, šesta sezona već skuplja pozitivne recenzije kritičara. Na Rotten Tomatoesu trenutno ima ocjenu 88% na temelju 16 recenzija kritičara.

"Budući da završava na samom vrhuncu, What We Do in the Shadows mogla bi ući u povijest kao jedna od najsmješnijih humorističnih serija svih vremena, a uz to nam ostavlja otvorena vrata za mogući povratak ovim likovima", napisao je Alex Maidy za JoBlo’s Movie Network.

"Tu su nostalgija i ispunjavanje želja, kao i razne prilike za resetiranje cijele priče i povratak ugodnoj ravnoteži, no ovo nikada nije bila serija koja bježi od izazova", napisala je za IndieWire Proma Khosla.

"Jednako zabavna i originalna kao i inače, serija odlazi u 'grob' na samom vrhuncu", napisao je Nick Schager za The Daily Beast.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.