Tri filma u kojima su zajedno glumili Ryan Gosling i Emma Stone. Koji vam je favorit?

Screenshot: Youtube

POSTOJI nekoliko glumaca koji su se zajedno pojavili u nekoliko filmova, poput Matta Damona i Bena Afflecka, Chrisa Evansa i Scarlett Johansson, Johnnyja Deppa i Helene Bonham Carter. Među njima su i Emma Stone i Ryan Gosling. Ovi glumci su dosad zajedno glumili u tri filma, a u svakom su utjelovili ljubavni par.

Prvi put su se na velikim ekranima zajedno pojavili 2011. godine u filmu Ta luda ljubav, a posljednji put 2016. godine u nagrađivanom mjuziklu La La land. No, ovaj dvojac je zajedno glumio u još jednom filmu, čije detalje donosimo u nastavku.

Ta luda ljubav (Crazy, Stupid, Love)

 

Romantična komedija Glenna Ficarre i Johna Reque iz 2011. godine bila je prvi film u kojem su Gosling i Stone glumili zajedno. Oni su u njemu utjelovili Jacoba i Hannah, a radnja filma prati nekoliko ljubavnih priča.

Međutim, sve je započelo nakon što je Cal (Steve Carell) saznao da ga je supruga Emily (Julianne Moore) prevarila te se odlučio razvesti od nje. Njegov dotad savršeni obiteljski život s razvodom se raspada, a on jedne večeri u baru upozna Jacoba koji mu odluči pomoći da preboli ženu i počne živjeti svoj život. Jacob Calu otvara oči pred mogućnostima koje se nalaze pred njim, a istovremeno sam prvi put ulazi u ozbiljnu vezu, i to s Hannah za koju potom saznaje da je Calova kći.

Film na IMDb-u ima ocjenu 7.4 od 10, dok na Rotten Tomatoesu ima 79 posto od kritičara i 78 posto od publike. Moguće ga je pogledati na platformama Netflix i Max. 

Gangsterski odred (Gangster Squad)

 

Dvije godine kasnije Gosling i Stone ponovo rade zajedno na projektu, i to na akcijskom trileru Rubena Fleischera, koji se temelji na publicističkoj knjizi Paula Liebermana.

Radnja je smještena u Los Angeles, 1949. godine, a prati sukob između nemilosrdnog lokalnog mafijaškog kralja Brooklyna, Mickeyja Cohena (Sean Penn) i tajne ekipe autsajdera losanđeleške policije nazvane The Gangster Squad, predvođene narednicima Johnom O'Marom (Josh Brolin) i Jerryjem Wootersom (Ryan Gosling). O'Mara i Wooters okupljaju ekipu kako bi pokušali uništiti Cohenov svijet u kojem on kontrolira baš sve što se događa u gradu. Emma Stone je u filmu utjelovila Grace Faraday, mladu ženu koja izlazi s Cohenom, ali postaje zainteresirana za narednika Wootersa.

Ako želite pogledati film, dostupan je za posudbu i kupnju na Amazonu. Od sva tri filma u kojima su zajedno glumili Gosling i Stone, ovaj je dobio najlošije ocjene kritičara i publike. Prema trenutnim podacima na Rotten Tomatoesu, od kritičara ima 30 posto, a od publike 57 posto. Na IMDb-u ima ocjenu 6.7 od ukupno 10. 

La La Land

 

Romantični mjuzikl La La Land Damiena Chazellea iz 2016. godine oduševio je brojne kritičare. Film je na Oscarima 2017. godine bio nominiran u 14 kategorija, a osvojio je šest Oscara, od čega je jedan zlatni kipić osvojila Emma Stone za najbolju glavnu glumicu.

Radnja mjuzikla prati pijanista Sebastiana (Gosling) i glumicu Miu (Stone) koje spaja zajednička želja da rade ono što žele. Zaljubljuju se, ali kako njihov pojedinačni uspjeh raste, suočavaju se s odlukama koje počinju narušavati njihovu ljubavnu vezu. Njihovi snovi postaju najveća prijetnja njihovom odnosu. 

Nagrađivani film moguće je pogledati na platformi Disney+. Kada su u pitanju ocjene, kritičari su La La Land na Rotten Tomatoesu ocijenili s 91 posto, a publika s 81 posto, dok na IMDb-u ima 8 od 10 zvjezdica. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.