Denzel Washington otkrio koju ulogu više nikada ne želi ponoviti

Screenshot: YouTube/Universal Pictures

KAO JEDAN od najtraženijih glumaca u Hollywoodu, Denzel Washington povremeno dobiva ponude za nastavke svojih filmova, ali jednu ulogu definitivno ne želi ponoviti.

Iako predvodi uspješnu akcijsku franšizu Pravednik (The Equalizer), u kojoj povremeno izvodi vratolomije bez pomoći kaskadera, Washington je jednom prilikom otkrio da mu je jedna od najzahtjevnijih uloga u karijeri bila uloga bivšeg boksača Rubina "Hurricanea" Cartera, u biografskoj sportskoj drami The Hurricane.

Rubin Carter bio je boksač srednje kategorije koji je 1967. godine nepravedno osuđen na doživotni zatvor zbog ubojstva koje nije počinio. Iako je cijelo vrijeme tvrdio da je nevin i da su ga optužili rasistički policajci, Carter je u zatvoru proveo čak 20 godina. Za njegovo oslobođenje zalagale su se brojne zvijezde, od Muhammada Alija do Boba Dylana.

Nakon što je pušten na slobodu, Carter se odselio u Kanadu i ostatak života proveo je kao aktivist u organizacijama koje se zalažu za nepravedno osuđene zatvorenike i za ukidanje smrtne kazne.

Washington je tijekom jednog intervjua otkrio da mu je uloga boksača bila tako zahtjevna da je odlučio kako više nikad neće pristajati na takve uloge.

"Sjećam se da sam bio s Michaelom Spinksom, bivšim prvakom u poluteškoj kategoriji", prisjetio se jednog napornog treninga. "Pripremao sam se za film The Hurricane i zajedno smo vježbali. Ne ja i Spinks, nego ja i jedan drugi tip. U jednom trenutku postao sam sporiji i dobio sam glavobolju, pa sam rekao Michaelu: 'Počinjem dobivati glavobolje', a on mi je odgovorio: 'Naviknut ćeš se na to'. I tada sam stao. Ne želim se navikavati na takve stvari."

Glumac je otkrio da je morao vježbati kao boksač, jesti kao boksač i izgledati kao boksač kako bi izgledao uvjerljivo u ringu. Premda mu je uloga Rubina Cartera donijela nominaciju za Oscara, odlučio je da više nikada ne želi glumiti boksača.

Kako navodi Far Out, glumac se prije filma rekreativno bavio boksom, ali nakon završetka snimanja, odustao je od ovog hobija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.