Sydney Sweeney glumit će jednu od ikona zlatnog doba Hollywooda

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Paramount Pictures

GLUMAC Colman Domingo režira svoj prvi film, dramu Scandalous, koja će prikazati vezu između slavne glumice Kim Novak i glazbene te glumačke legende Sammyja Davisa Jr.

Novak i Davis upoznali su se na samom vrhuncu svojih karijera kada su 1956. godine gostovali u emisiji The Steve Allen Show. Brzo su se zaljubili jedno u drugo, ali zbog rasizma koji je vladao Hollywoodom, njihova veza skoro ih je koštala karijere.

Iako je njihova veza bila skrivena od javnosti, jer međurasne veze nisu bile dozvoljene u to vrijeme, 1958. godine došlo je do skandala kada je kolumnist iz Chicaga napisao članak o njihovoj vezi i planovima za brak.

Screenshot: YouTube/Paramount Pictures/United Artists

Kako kruže glasine, Harry Cohn, predsjednik studija Columbia Pictures za koji je radila Novak, poslao je mafijaše da zaprijete Davisu. Devet dana kasnije poznati glazbenik oženio je crnkinju Loray White.

Jednu od najpoznatijih Hitchcockovih plavuša glumit će zvijezda u usponu Sydney Sweeney, a Davisa Jr. će utjeloviti David Jonsson, talentirani mladi glumac kojeg smo mogli gledati u seriji Industry i filmu Alien: Romulus.

Snimanje filma Scandalous trebalo bi početi iduće godine, nakon što Sweeney i Domingo završe sa snimanjem treće sezone HBO-ove Euforije, piše Deadline. Scenarij za film napisao je Matthew Fantaci.

Osim što igra jednu od glavnih uloga, Sweeney je također producentica uz Tany Cohen i Bobbyja Rocka. Izvršni producent je Jon Levin.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.