Podcijenjeni povijesni film s Russellom Croweom mogao bi dobiti prednastavak

Screenshot: YouTube/20th Century Studios

EPSKA povijesna drama Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta (Master and Commander: The Far Side of the World) iz 2003. godine uskoro bi mogla dobiti prednastavak.

Steve Asbell, šef studija 20th Century Studios, nedavno je dao intervju za The Hollywood Reporter tijekom kojeg je otkrio da studio trenutno radi na brojnim franšizama, od Aliena i Predatora do adaptacija djela Agathe Christie. Među projektima koji su u planu je i prednastavak filma Gospodar i ratnik, koji trenutno nema redatelja.

"Stvarno se trudim. To je bio prvi film na kojem sam radio kada sam se pridružio Foxu prije 20 godina. Imamo odličan scenarij. Samo trebamo pravog redatelja", izjavio je Asbell.

O čemu se radilo u originalnom filmu?

Originalni film bio je adaptacija tri različita romana iz povijesnog serijala Aubrey-Maturin, poznatog britansko-irskog romanopisca Patricka O'Briana. Film je režirao Peter Weir, redatelj filmova Dead Poets Society i The Truman Show. Scenarij su napisali Weir i John Collee.

Smješten u 1805. godinu, dok su Europom harali Napoleonski ratovi, film prati kapetana britanske kraljevske mornarice Jacka Aubreyja (Russell Crowe) kojem je naređeno da uništi francuski gusarski brod Acheron. Vođen svojim ponosom i tvrdoglavošću, Aubrey odbija odustati od svog zadatka i tjera svoju posadu do iznemoglosti, čak i kada su izgledi protiv njih.

Kapetan koji je fokusiran na svoju dužnost prema domovini, ulazi u sukobe s razumnim i staloženim brodskim kirurgom Stephenom Maturinom (Paul Bettany), koji često preispituje prirodu rata jer ga više privlače znanost i istraživanje. No, kako vrijeme prolazi, između njih se počinje rađati neočekivano prijateljstvo.

Sporedne uloge u filmu igrali su James D’Arcy, Edward Woodall, Max Pirkis, Jack Randall, Max Benitz, Lee Ingleby i Richard Pates.

Unatoč pohvalama kritičara, Gospodar i ratnik nije ostvario velik financijski uspjeh u kinima. Uspio je zaraditi oko 211 milijuna dolara, no troškovi produkcije iznosili su 150 milijuna.

No, kada je došlo vrijeme za dodjele prestižnih nagrada, Gospodar i ratnik donio je Weiru nagradu BAFTA za najbolju režiju. Film je nominiran za 10 Oscara, od kojih je osvojio dva - za najbolju fotografiju i najbolju montažu zvuka. U današnje vrijeme Gospodar i ratnik: Daleka strana svijeta smatra se kultnim klasikom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.