Kako je United preoteo Realu čudo od igrača? Romano otkrio detalje lude operacije

Foto: EPA

REAL MADRID planirao je dovesti Lenyja Yora (18) iz Lillea. Carlo Ancelotti bio je jao zainteresiran za mladog francuskog stopera, kojeg je Real ocijenio generacijskim talentom. Aktualni europski i španjolski prvak vidio je Yora kao igrača koji je u bližoj budućnosti trebao postati vođa obrane, no na kraju se u priču upleo Manchester United te iznenađujuće završio taj transfer.

Yoro je silno želio u Real

Yoro se dugo pripremao za odlazak u Real, no Unitedova ponuda bila je Lilleu najprihvatljivija i zbog toga je Real otpao iz priče. Fabrizio Romano tvrdi da je Lille čak i ucjenjivao mladog stopera: "Lille je vršio velik pritisak na Yora. Iz onoga što mi je rečeno, istina je da je Lille rekao Yoru ako ostane i besplatno ode u Real Madrid sljedećeg ljeta, da neće igrati u sljedećoj sezoni."

Lille izabrao najbolju ponudu

Real je bio spreman čekati Yora do ljeta 2025., kada bi stigao po isteku ugovora. U Lilleu za tu opciju nisu htjeli ni čuti. Stoga je Francuz prodan za oko 60 milijuna eura Unitedu (uz razne bonuse), koji je s njim potpisao petogodišnji ugovor. Real nije htio izjednačiti tu ponudu i vjerovao je kako će Yoro ostati u Lilleu još godinu dana, a nakon toga stići u madridski klub bez odštete.

Odigrao je 44 seniorske utakmice za Lille

Lilleu se potom ukazala Unitedova ponuda i nakon toga je Yoro praktički bio prisiljen otići u Englesku. Yoro je odigrao 44 utakmice u svim natjecanjima te je s Lilleom osvojio četvrto mjesto u francuskom prvenstvu. Postigao je i tri pogotka, od kojih je jedan zabio Rijeci u pobjedi 2:1 u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu.

Dosad nije debitirao za A reprezentaciju Francuske, već igra za njezine mlađe selekcije te je skupio 13 nastupa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.