Luka Sučić pred transferom karijere. Kicker: Sprema se odlazak

Foto: EPA

HRVATSKI reprezentativac Luka Sučić (21) bio je jedan od boljih igrača u momčadi izbornika Zlatka Dalića na Europskom prvenstvu, a Kicker sada piše da bi ga mogao dovesti talijanski Inter. Otkako je turnir završio, brojni mediji pisali su da ofenzivnog veznjaka RB Salzburga žele klubovi poput Fulhama, Milana i Borussije Dortmund. 

Salzburger Nachrichten također vjeruje da bi Sučić ovog ljeta mogao promijeniti klub. "Ako Salzburg želi zaraditi novac na 21-godišnjaku, morat će ga sada prodati. Ugovor mu traje do ljeta 2025.", pišu Austrijanci. Ako Sučić ne produlji ugovor, Salzburg bi ga nagodinu mogao izgubiti besplatno, odnosno on bi otišao kao slobodan igrač. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na 15 milijuna eura. 

Sučić je cijelu karijeru u Salzburgu, a prošle sezone je u 32 nastupa zabio pet golova i namjestio njih devet, čime je nastavio pokazivati da je prerastao austrijski klub i da je spreman za jaču ligu. Transfer bi se možda već dogodio da prije dvije godine nije imao tešku ozljedu koljena.

Kicker: Sprema se odlazak Luke Sučića

Talijanska stranica Inter Live prije par dana objavila je da je milanski klub zainteresiran za Sučića. Izvor nije bio osobito vjerodostojan, ali tvrdio je da bi ga Inter rado doveo iduće godine. Tu je glasinu sada spomenuo i Kicker, njemački i znatno relevantniji medij, koji je u svojem tekstu pisao o potencijalnim odlascima igrača Salzburga.

"Od ofenzivnih igrača, sprema se odlazak Luke Sučića. Igrača rođenog u Linzu, koji je s Hrvatskom u zadnjoj sekundi grupne faze ispao s Europskog prvenstva, navodno, između ostalih, želi milanski Inter", piše Kicker, također navodeći da bi i hrvatski napadač Roko Šimić mogao otići u Bundesligu, o čemu smo pisali OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.