Pobjeda karijere hrvatskog tenisača. Splićanin je hit turnira u Švedskoj

Foto: EPA

SPLIĆANIN Duje Ajduković (23) pobijedio je Brazilca Thiaga Monteira (30) rezultatom 6:2, 4:6, 6:4 i plasirao se u polufinale ATP 250 turnira u švedskom Bastadu. Hrvatskom tenisaču, inače 130. na svijetu, ovo je najbolji rezultat u karijeri jer je prvi put izborio polufinale jednog ATP turnira. Pobjeda je velika i kada se u kontekstu uzme da je Monteiro, 85. igrač svijeta, u četvrtfinalu savladao Norvežanina Caspera Ruuda (6:3, 6:3), drugog nositelja turnira i devetog na ATP ljestvici.

Ajduković će za ulazak u finale igrati protiv boljeg iz meča slavnog Španjolca Rafaela Nadala i Argentinca Marina Navonea, koji će također danas na teren. Polufinalni susret igrat će se u subotu.

Ajduković iskoristio prvu meč-loptu

Ajduković je sjajno otvorio meč s Monteirom te je već u prvom gemu došao do breaka, da bi u idućem i on izgubio prednost na servisu. Međutim, hrvatski tenisač do kraja prvog seta još je dvaput napravio break i poveo 1:0.

Drugi je, pak, pripao Brazilcu koji je uz dva breaka iskoristio prvu set-loptu. No, u trećem setu su jedan break i prva meč-lopta bili dovoljni za veliku pobjedu Ajdukovića, koji je tako neočekivano preko kvalifikacija ušao među četiri najbolja i postao hit švedskog turnira. Završnicu meča s Monteirom pogledajte OVDJE.

Grafika: SofaScore

Ajdukoviću ja najbolji plasman na ATP ljestvici bio 115. mjesto

Prema podacima ATP-a, Ajduković je do ovog turnira upisao dvije pobjede i sedam poraza na Touru i od turnira zaradio 352 tisuće eura (381.747 dolara) u singlu i parovima. Najviši plasman na rang-ljestvici bilo mu je 115. mjesto, koje je držao u travnju ove godine. Ulazak u polufinale donijet će mu 27.749,52 eura (30.220 dolara), dok će se ukupno na turniru podijeliti 579 tisuća eura.

Također, plasmanom u polufinale Bastada izborio je i izravan plasman u glavni ždrijeb turnira u Umagu, koji počinje u nedjelju te se tako pridružio Dini Prižmiću, Luki Mikrutu, Mateju Dodigu i Miliju Poljičku kao peti hrvatski predstavnik na Croatia Openu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.