Rakitić se javio na Instagramu, Lovren mu komentirao: "Gorit će Split"

Foto: Instagram/Ivan Rakitić

NEKADAŠNJI hrvatski reprezentativac i uskoro novi igrač Hajduka Ivan Rakitić javio se na Instagramu s fotografijama priprema za novu sezonu. "Pripremam se...", napisao je 36-godišnji Rakitić uz emotikon pješčanog sata. Odmah mu se javio nekadašnji kolega iz reprezentacije Dejan Lovren, koji je napisao: "Gorit će Split." Rakitić bi trebao biti predstavljen u Hajduku ovih dana. Transfer je to o kojem je Index prvi pisao. Stiže iz saudijskog Al-Shababa, u kojem je proveo pola sezone.

Njegov je dolazak u Hajduk potvrdio nakon prijateljske utakmice u četvrtak i trener Hajduka Gennaro Gattuso. "Završne stvari oko Rakitića se rješavaju, nadamo se kako će brzo i to biti gotovo. Zahvaljujem se klubu na žrtvi, nemamo puno novca, svaki euro koji izađe iz kluba trebamo poštovati", rekao je Gattuso novinarima.

Iščekuje se tako u Splitu dolazak velikana, koji bi prvi put u karijeri trebao zaigrati u hrvatskom klubu. Rođen je u Švicarskoj, a karijeru gradio u Baselu, Schalkeu, Sevilli, Barceloni te kratko u Saudijskoj Arabiji. Ima i 106 nastupa za hrvatsku reprezentaciju.

Hajdukova sezona uskoro počinje

Hajdukova sezona kreće već u četvrtak, kad na Poljud stiže HB Torshavn, predstavnik Farskih otoka u 2. pretkolu Konferencijske lige. Nije daleko ni prvo kolo nove sezone SuperSport HNL-a, koje se igra već 2. kolovoza.

Sportski direktor Hajduka Nikola Kalinić doveo je zasad samo jednog igrača. Radi se o Abdulieu Sanyangu, gambijskom krilnom napadaču, dok je klub napustilo nekoliko mladih igrača poput Karla Sentića, Ivana Krole i Matea Jurića-Petrašila.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.