Barcelonini navijači skupljaju novac za Nicu Williamsa. Sastav bi izgledao strašno

Foto: EPA

NICO WILLIAMS, krilo Athletica koje je oduševilo nastupima za španjolsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu, mogao bi uskoro preseliti u Barcelonu. Nije tajna da katalonski klub želi 22-godišnjaka kojem predviđaju sjajnu nogometnu budućnost, kao što nije nepoznato ni to da klub ima financijskih problema zbog kojih teško može konkurirati najbogatijima u ovom prijelaznom roku.

Barcelona ne smije trošiti. Navijači priskaču u pomoć

Upravo zbog toga je pokrenuta kampanja Barceloninih navijača, koji skupljaju novac kako bi pomogli klubu da otkupi Williamsov ugovor. Bask je bio standardni član prve postave Španjolske na poziciji lijevog krila. Za nove prvake Europe nastupio je u svim utakmicama, osim u susretu protiv Albanije u grupnoj fazi. Uz jednu asistenciju, zabio je i dva gola, među kojima i Engleskoj u finalu turnira.

Klauzula u njegovom ugovoru dopušta mu raniji odlazak iz Athletica bude li se našao kupac spreman izdvojiti 58 milijuna eura. Zainteresiranih ima više, pa se tako spominju Arsenal i Chelsea, no Williams bi u slučaju da dođe do transfera radije izabrao ostanak u Španjolskoj nego odlazak u inozemstvo.

Nico Williams; Foto: EPA

Barcelona i u tome vidi svoju šansu i zato je krenula po novi kredit kojim bi namaknula sredstva za njegovo dovođenje. Nedavno je klub podigao kredit od 100 milijuna eura kako bi mogao podmiriti račune u nadolazećem razdoblju.

Williams je pod ugovorom do kraja sezone 2026./27., a Transfermarkt ga procjenjuje na 70 milijuna eura. U prošloj sezoni odigrao je ukupno 37 utakmica za Athletic. Imao je učinak od osam golova i 19 asistencija.

Kako bi izgledala momčad s Williamsom?

Osim Williamsa, Barcelona ima sjajnih mladih igrača koje bi novi trener Hansi Flick trebao ove sezone gurnuti u prvi sastav. Prvi golman Marc-Andre ter Stegen (32) nije jedan od njih, no obrambena četvorka ispred njega vrlo je mlada.

Na desnom beku očekuje se Jules Kounde (25), stoperi bi trebali biti Pau Cubarsi (17) i Andreas Christensen (28), a na lijevom beku odlični 20-godišnji Alejandro Balde. U prvi sastav će u nekom trenutku, kad se oporavi od ozljede, doći i Ronald Araujo.

Opcije u sredini terena također izgledaju iznenađujuće dobro za klub koji je u financijskoj gabuli. Ilkay Gundogan siguran je starter, a uz njega će vjerojatno igrati netko od dvojca Pedri-Gavi te 21-godišnji Fermin Lopez. 

Napadačke opcije su brojne, talentirane i kvalitetne. Lamine Yamal siguran je na desnom krilu, gdje su mu zamjene Brazilac Raphinha te sunarodnjak Ferran Torres. Nico Williams trebao bi imati garantirano mjesto na lijevom krilu kako bi se obnovilo magično partnerstvo s Europskog prvenstva.

Ide to na štetu Ansua Fatija, koji bi time ispao iz prvog sastava. Na poziciji centarfora igrat će Robert Lewandowski, no priliku će sigurno kroz sezonu dobiti i Vitor Roque, 19-godišnji napadač koji je stigao iz Brazila.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.