Brozovića kritiziraju u Srbiji: Šok je da se netko toliko uspio unazaditi

Foto: EPA

MARCELO BROZOVIĆ (31) nije bio u svom najboljem izdanju na proteklom Europskom prvenstvu. Hrvatski veznjak startao je u sve tri utakmice, no tek je protiv Italije u posljednjem kolu podsjetio na svoje najbolje dane. Brozovićevu slabiju formu mnogi povezuju s njegovim prošloljetnim transferom u saudijski Al Nassr. Smatra se kako je Brozovićeva kvaliteta igre značajno opala nakon odlaska iz Intera prošloga ljeta, a takvog mišljenja je i Feđa Dudić (41), hit-trener srpskog Radničkog.

Za MozzartSport je rekao: "Njih 90 posto koji su igrali u Saudijskoj Arabiji, pa i reprezentativci Srbije, nisu više na razini na kojoj su bili. Najfascinantniji mi je primjer Marcelo Brozović. Sjetite se finala Inter - Manchester City. Prije samo godinu dana u kakvom tempu je on odigrao tu utakmicu, a onda i par dana kasnije finale Lige nacija gdje su bili produžeci.

"To mi je šok"

Meni je bilo nevjerojatno da igrač tijekom sedam dana može odigrati dvije takve utakmice u takvom tempu i onda ga sad vidim na Europskom prvenstvu iscijeđenog, ne može pratiti suparnike u veznoj liniji. Meni je šok da se jedan igrač za devet mjeseci može toliko unazaditi."

Brozović je za Al Nassr odigrao 43 utakmice. Zabio je pet golova te 12 puta asistirao. Stigao je u klub prošlog ljeta iz Intera za 18 milijuna eura, a po sezoni zarađuje 25 milijuna eura. Dudić je trener iz Bosne i Hercegovine, a prošle sezone je senzacionalno uveo Radnički 1923 iz Kragujevca u Europu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.