Fabregas postao trener kluba u kojem ima i vlasnički udio

Foto: EPA

CESC FABREGAS (37) postao je trener novog talijanskog prvoligaša Coma. Fabregas je tako postao trener kluba u kojem ima i manji udio u vlasništvu, a u njemu je radio i prošle sezone u Serie B. U studenom je postao privremeni trener, no kako još nije stekao UEFA Pro licencu, na tom je mjestu mogao biti samo mjesec dana.

Klub je stoga na poziciju trenera privremeno doveo Velšanina Osiana Robertsa, a Fabregas mu je do kraja sezone bio pomoćnik. Drugim mjestom u Serie B Como je izborio plasman u prvu ligu, a Španjolac je sada stekao sve potrebne uvjete da samostalno preuzme momčad, dok će se Roberts povući u ulogu voditelja razvoja.

Fabregas: Bit će ovo teška i važna sezona

"Sretan sam što u ovu sezonu ulazim kao glavni trener i zahvaljujem vlasničkoj grupaciji što mi je povjerila ovaj zadatak. Dijelim njihove ambicije i mislim da je ovo samo početak za ovaj klub. Bit će ovo teška i važna sezona, ali moj stožer i ja smo spremni i puni smo vjere", rekao je Fabregas.

Fabregasu će ovo, dakle, biti prvi pravi trenerski posao. Legendarni španjolski veznjak u Comu je na kraju pretprošle sezone završio bogatu igračku karijeru u kojoj je igrao za Arsenal, Barcelonu, Chelsea i Monaco te je sa Španjolskom bio i svjetski i europski prvak.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.