Mladi napadač otišao iz Rijeke na posudbu u Hajdukovu filijalu

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

NIKO GAJZLER (19) otišao je iz Rijeke na jednogodišnju posudbu u Radomlje, objavio je slovenski klub na službenoj stranici. Mladi napadač se odmah stavio na raspolaganje treneru i konkurirat će već ove subote za susret prvog kola slovenske lige protiv Kopra. Radomlje je partnerski klub Hajduka od prosinca 2021. godine, a prošle sezone je završilo na devetom mjestu slovenske lige te jedva izbjeglo ispadanje u niži rang.

Malo je neobično da se radi o posudbi budući da Gajzleru ugovor istječe za godinu dana. Dakle, ili će u nekom trenutku potpisati novi ugovor ili će besplatno napustiti klub sljedećeg ljeta. Napadač je bivši U-19 reprezentativac Hrvatske, za koju je skupio pet nastupa u prošlim kvalifikacijama za Europsko prvenstvo i upisao jednu asistenciju.

Upisao je samo jedan nastup za Rijeku

Mladi napadač je putem dvostruke registracije prošle sezone igrao za Orijent u drugom rangu hrvatskog nogometa. Upisao je 31 nastup i zabio devet pogodaka uz jednu asistenciju. S tim učinkom je bio najbolji strijelac kluba koji se jedva spasio od ispadanja pobjedom u dodatnim kvalifikacijama za ostanak protiv Kustošije.

Gajzler se omladinskom pogonu Rijeke priključio 2017. godine, gdje je došao iz akademije Dinama. U juniorskom uzrastu je bio dominantan napadač postigavši 28 golova kroz dvije sezone. Za Rijeku je upisao samo jedan nastup, 12 minuta u porazu 1:0 od Hajduka na Rujevici u listopadu 2022. godine, kada je Rijeku vodio Serse Cosmi, a klub proživljavao najveću krizu od dolaska predsjednika Damira Miškovića.

"Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri"

Po dolasku u Radomlje je izjavio: “Prvi dan je prošao odlično. Radomlje ima odlične uvjete, sjajan trening kompleks. Suigrači i trener također su me odlično primili, tako da sam jako sretan što sam došao u Radomlje. Bilo je riječi o brojnim drugim ponudama, ali od početka sam bio uvjeren da je prelazak u Radomlje najbolja odluka. Tek sam godinu dana u klupskom nogometu, ali mladi igrači u Radomlju napreduju, pa vjerujem da ću i ja to uspjeti."

Prije početka sezone ciljevi su mu jasni: “Dobro se uklopiti u momčad, igrati dobar nogomet i zabijati što više golova. Moj osobni cilj je redovito igrati, a kao napadač uvijek želim gol. Ovo je korak naprijed u mojoj karijeri i vjerujem da ću svoju dobru formu iz Hrvatske prenijeti u Sloveniju."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.